Prăjutură cu nucă și gem de caise – Îmi aduce aminte de amintirile din copilărie, mama mea obișnuia să coace asta pentru noi de multe ori.

Ingrediente :

  • 500 g făină
  • 250 g de unt (dacă folosiți margarină, se mai adaugă o cantitate de untură de casă de mărimea unei nuci)
  • 150 g zahăr pudră
  • 3 gălbenușuri
  • 1 praf de copt
  • 2 zahăr vanilat, coaja unei lămâi răzuită
  • smântână

Ingrediente necesare pentru cremă:

  • 250 g de nuci măcinate
  • 150 g zahăr pudră
  • coaja unei lămâi răzuită
  • 1 zahăr vanilat
  • 3 albușuri
  • gem de caise
  • Mod de preparare:
  • Amestecăm ingredientele pentru aluat, adaugăm suficientă smântână pentru a obține un aluat care se poate întinde usor. Lăsăm aluatul să se odihnească, acoperit, cel puțin o oră, până când pregătim umplutura.
  • Batem albușurile cu zahărul și zahărul vanilat până obținem o bezea fermă, adaugăm nuca măcinată și coaja de lamâie răzuită.
  • Împărțim aluatul în două părți: 2/3 și 1/3. Întindem 2/3 din aluat și îl punem intr-o tavă de 26×36 cm acoperită cu hârtie de copt, deasupra punem dulceața de caise (puteți folosi și altă dulceață), întindem pe ea bezeaua de nucă. Întindem restul de aluat, îl taiem în fășii subțiri, pe care le așezăm sub forma de grilaj deasupra prăjiturii. Ungem grătarele cu ou bătut și îl băgăm în cuptorul preîncălzit la 180 de grade. Se lasă să răcească în tavă și apoi o acoperim cu zahăr pudră.

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *