Prăjitură cu prune și smântână, delicioasă și ieftină

Este foarte simplu de făcut și la noi s-a terminat aproape imediat.
Ingrediente:
Aluat:
- 400 g făină fină
- 200 g margarină
- 150 g zahăr pudră
- 1 ou
- 12 g praf de copt
Cremă:
- 80 g praf de budincă de vanilie
- 6 linguri zahăr
- 600 ml lapte
- 400 ml smântână
- 4 albușuri
- aproximativ 400 g prune
- Mod de preparare:
- Prepararea aluatului:
- Am frământat ingredientele pentru aluat. Am tăiat o treime din aluat și am pus-o în congelator. Restul de aluat nu trebuie congelat, doar răcit.
- Prepararea cremei:
- Am bătut albușurile spumă. Am fiert budinca cu zahărul, apoi am adăugat albușurile bătute în budinca fierbinte. Am lăsat să se răcească puțin și am adăugat smântâna. Apoi am adăugat prunele tăiate mărunt.
- Montarea prăjiturii:
- Am scos aluatul din frigider. Am uns cu unt și am presărat cu făină o tavă de 33×20 cm. Am întins aluatul în tavă, l-am înțepat cu furculița, am turnat crema și am netezit-o. Am luat aluatul păstrat din congelator și l-am ras deasupra cremei.
- Coacerea:
- Am copt prăjitura la 180°C pentru aproximativ 35-40 de minute. După ce s-a răcit, am pus-o în frigider, chiar și peste noapte. Se taie mai frumos când este rece.
- Bucurați-vă de această prăjitură delicioasă cu prune și smântână!