Calendar Ortodox 10 iulie 2024: Ce sărbătoare este azi? Rugăciune pentru vindecare de durere și boală

Calendar ortodox pentru ziua de 10 iulie 2024: Ce sărbătoare este miercuri?

Sărbătoarea din data de 10 iulie 2024 din calendarul ortodox, data la care Biserica Ortodoxă îi prăznuiește pe Sfinții 45 de Mucenici din Nicopolea Armeniei.

Rugăciunea puternică pe care este bine să o rostești pe 10 iulie!

Calendar ortodox 10 iulie 2024

Sărbătoare 10 iulie. Sfinții 45 de Mucenici din Nicopolea Armeniei sunt sărbătoriți la data de 10 iulie în calendarul ortodox.

Sfinții 45 de Mucenici din Nicopolea Armeniei au trăit într-o perioadă neagră pentru creștini, deoarece cel ce era la putere nu își dorea ca aceștia să se extindă și să îi ajute pe alții să se convertească la creștinism. Din acest motiv, împăratul Liciniu a dat poruncă ca toți creștinii cei ce nu vor voi să se închine zeilor să fie chinuiți, iar averile pe care le dețin să fie confiscate.

Deși aceste pedepse au ucis numeroși creștini, numărul acestora nu scădea, ci din contră, a început să crească. În Nicopolis au fost arestați la început Leontie, Mauriciu și Daniel, după care s-au m-au pedepsit și alți 40 de creștini, însă doar numele a trei dintre cei patruzeci sunt cunoscute, mai exact Antonie, Anicet și Sisinie.

Sfântul Leontie a fost adus primul în fața judecătorului, alături de câțiva prieteni creștini, iar acesta a reușit să îi susțină pe aceștia în momente în care erau chinuiți. După mai multe zile de chin, cei 45 de creștini au fost omorâți la data de 10 iulie 319, potrivit pravila.ro.

Sărbătoare 10 iulie

Canon de rugăciune pentru Sfinții 45 de Mucenici din Nicopolea Armeniei sărbătoriți pe 10 iulie în calendarul creștin

Mântuitorului Dumnezeu, Cel Ce a povățuit pe popor prin mare, cu picioare neudate și pe Faraon cu toată oastea l-a înecat, Aceluia Unuia să-I cântăm, căci cu Slavă S-a preaslăvit.

Pe ostașii lui Hristos cei purtători de chinuri, să-i lăudăm credincioșii cu cuget dumnezeiesc, ca pe niște surpători ai rătăcirii și luminați biruitori, cântând lui Dumnezeu laudă de biruință.

Pătimitorilor cei ce v-ați nevoit luminat pe pământ și ați răbdat chinurile, ați primit în cer cununile, cântând cu un glas lui Dumnezeu cântare de biruință.

Slavă Tatălui și Fiului și Sfântului Duh.
Fiind legați prin credință de unirea sufletului, ați năvălit împotriva rătăcirii și v-ați arătat, biruitori purtători de cununi, cântând împreună cu un glas laudă de biruință.
Și acum și pururea și în vecii vecilor. Amin (a Născătoaei).

Preacurată Maica lui Dumnezeu, roagă neîncetat pe Dumnezeu, Cel Ce S-a întrupat din tine și de sânurile Tatălui nu S-a depărtat, să izbăvească de toată primejdia pe cei pe care i-a zidit.

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *