Se schimba legea educației! Copiii ar trebui sa mearga la scoala de la 4 ani si vor fi 15 ani de invatamant obligatoriu!

Distribuie pe

15 ani de învăţământ obligatoriu, mai multe examene şi chiar eliminarea evaluării de clasa a opta. Sunt ideile incluse în noua lege a educaţiei, aflată pe masa senatorilor şi trimisă la vot în câteva zile.

De la grupa mică de grădiniță și până la clasa a XII-a de liceu, învățământul general de 15 clase va deveni obligatoriu, treptat, până în 2030, a legiferat luni Parlamentul României.

În ședința plenului camerei Senatului a fost reexaminată luni, în virtutea deciziei Curții Constituționale nr. 528/17.07.2018, propunerea legislativă de modificare a art. 16 din Legea Educației naționale, astfel încât învățământul general obligatoriu să fie prelungit, treptat, de la 11 la 15 clase până în 2030.

Dacă până acum elevii erau obligaţi să stea la şcoală de la clasa I şi până la clasa a X-a, noua lege a Educaţiei ar putea să îi oblige pe copii să facă doi ani în plus de gradiniţă, ciclul primar, ciclul gimnazial, dar şi întreg întreg ciclul liceal.

Dacă facem un calcul, ajungem la 15 ani. Cam mult şi deloc eficient, spun elevii. Profesorii nu resping ideea, dar cer o schimbare a sistemului şi a mentalităţii.

În plus, noua lege a Educaţiei ar putea să includă mai multe testări pentru elevi. Chiar anuale, spune Ecaterina Andronescu, care vrea să regândească examenul de la clasa a opta.

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *