Cel mai apreciat Sufleu de dovleci – Ai nevoie doar de 3-4 dovlecei, 3 ouă, brânză sărată și condimente

Ingrediente:

3-4 dovlecei
3 ouă
200 g brânză sărată (telemea, feta sau orice brânză preferată)
Sare și piper după gust
Verdețuri proaspete (mărar sau pătrunjel, opțional)
1-2 linguri de ulei pentru uns tava
Articolul continuă după reclame

Mod de Preparare: Pregătirea dovleceilor:
Spală dovleceii și curăță-i de coajă, dacă este necesar.
Taie dovleceii în rondele subțiri sau dă-i pe răzătoarea mare.
Presară sare peste dovlecei și lasă-i să se scurgă timp de 15-20 de minute pentru a elimina excesul de apă. După aceea, stoarce-i bine.

Pregătirea compoziției:
Bate ouăle într-un bol mare până devin spumoase.
Adaugă brânza sărată, sfărâmată sau tăiată cubulețe mici.
Încorporează dovleceii bine stoarși și amestecă totul.
Adaugă sare, piper și verdețuri tocate mărunt, după gust.
Asamblarea și coacerea:
Preîncălzește cuptorul la 180°C.
Unge o tavă cu ulei sau folosește hârtie de copt.
Toarnă compoziția în tavă și nivelează ușor.
Coace sufleul în cuptorul preîncălzit timp de 30-35 de minute sau până când devine auriu și ferm la atingere.

Servire:

Lasă sufleul să se răcească puțin înainte de a-l tăia.
Servește-l cald, simplu sau alături de o salată proaspătă.
Poftă bună!

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *