Fără ouă și fără lapte, cele mai pufoase și gustoase gogoși de post
Pentru această rețetă genială aveți nevoie de următoarele ingrediente:
Ce buna e o gogoasa de post fierbinte, moale si pufoasa, pudrata generos cu zahar farin vanilat! Poate fi simpla sau umpluta cu gem dulce-acrisor, e la fel de buna
Ingrediente necesare: 500 g făină ,50 ml ulei ,4 linguri zahăr
1 plic zahăr vanilat ,25 g drojdie ,200 ml apă
esență de vanilie ,sare ,zahăr pudră.
Mod de preparare:
1. Într-un bol, dizolvăm drojdia în 3 linguri de apă călduță. Adăugăm o lingură de zahăr și amestecăm bine.
2. Într-un bol separat, turnăm făina. Adăugăm zahărul, sarea și zahărul vanilat. Adăugăm compoziția lichidă, apa, esența de vanilie, uleiul și amestecăm bine până la omogenizare.
3. Întindem aluatul obținut într-o foaie subțire. Cu ajutorul unui pahar, decupăm cerculețe din aluat. La final, prăjim gogoșile într-o tigaie încisă cu ulei, până se rumenesc bine.
Se pun la prăjit în baie de ulei. Se prăjesc la foc mic, pe ambele părţi m se scot pe un prosop absorbant, apoi, cât încă sunt fierbinţi, se tăvălesc prin zahăr pudră”, ne-a dezvăluit reţeta Maria Popa, o gospodină din Bihor.
Iar gogosile de post sunt foarte moi si pufoase, ieftine si tare usor de facut. Se pot face sub forma de turte-placinte mari, coapte in tigaie sau pe plita (lespede), se pot face rotunde, decupate cu o forma sau un pahar, se pot face sunt forma de fundite, spirale, fluturasi, floricele, crocobauri…
Să le savurați cu drag! Poftă bună!