Fără ouă și fără lapte, cele mai pufoase și gustoase gogoși de post

Pentru această rețetă genială aveți nevoie de următoarele ingrediente:
Ce buna e o gogoasa de post fierbinte, moale si pufoasa, pudrata generos cu zahar farin vanilat! Poate fi simpla sau umpluta cu gem dulce-acrisor, e la fel de buna
Ingrediente necesare: 500 g făină ,50 ml ulei ,4 linguri zahăr
1 plic zahăr vanilat ,25 g drojdie ,200 ml apă
esență de vanilie ,sare ,zahăr pudră.

Mod de preparare:

1. Într-un bol, dizolvăm drojdia în 3 linguri de apă călduță. Adăugăm o lingură de zahăr și amestecăm bine.

2. Într-un bol separat, turnăm făina. Adăugăm zahărul, sarea și zahărul vanilat. Adăugăm compoziția lichidă, apa, esența de vanilie, uleiul și amestecăm bine până la omogenizare.

3. Întindem aluatul obținut într-o foaie subțire. Cu ajutorul unui pahar, decupăm cerculețe din aluat. La final, prăjim gogoșile într-o tigaie încisă cu ulei, până se rumenesc bine.

Se pun la prăjit în baie de ulei. Se prăjesc la foc mic, pe ambele părţi m se scot pe un prosop absorbant, apoi, cât încă sunt fierbinţi, se tăvălesc prin zahăr pudră”, ne-a dezvăluit reţeta Maria Popa, o gospodină din Bihor.

Iar gogosile de post sunt foarte moi si pufoase, ieftine si tare usor de facut. Se pot face sub forma de turte-placinte mari, coapte in tigaie sau pe plita (lespede), se pot face rotunde, decupate cu o forma sau un pahar, se pot face sunt forma de fundite, spirale, fluturasi, floricele, crocobauri…

Să le savurați cu drag! Poftă bună!

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *