Aceste pâinici pufoase cu lapte sunt atât de delicioase încât nu te vei putea opri din mâncat! Se fac ușor și sunt perfecte pentru orice masă.

 Ingrediente Necesare:

  • 4 căni de făină universală
  • 2 ouă (la temperatura camerei)
  • 1 cană de lapte integral (încălzit)
  • 2 linguri de zahăr
  • 2 linguri de unt (topit, plus extra pentru uns)
  • 1 plic de drojdie uscată (aproximativ 7 g)
  • 1 linguriță de sare

 Mod de Preparare:

1. Activarea Drojdiei:

  • Într-un bol mic, amestecă laptele cald cu zahărul și adaugă drojdie uscată. Lasă amestecul deoparte timp de 5-10 minute până când drojdia se activează și devine spumoasă.

2. Pregătirea Aluatului:

  • Într-un bol mare, adaugă făina și sarea. Fă o adâncitură în mijloc și adaugă ouăle și untul topit.
  • Toarnă treptat amestecul de drojdie activată și frământă aluatul până devine elastic și omogen, aproximativ 10 minute. Dacă aluatul este prea lipicios, mai adaugă puțină făină.

3. Lăsarea Aluatului la Dospit:

  • Unge un bol curat cu ulei și așază aluatul în el. Acoperă-l cu un prosop umed și lasă-l să dospească într-un loc cald timp de 1-1,5 ore, sau până își dublează volumul.

4. Formarea și Așezarea Pâinicilor:

  • După ce aluatul a crescut, răstoarnă-l pe o suprafață ușor înfăinată și împarte-l în bucăți egale. Formează biluțe și așază-le într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, lăsând puțin spațiu între ele.

5. Dospirea Finală și Coacerea:

  • Acoperă tava cu un prosop și lasă pâinicile să mai dospească timp de 30 de minute.
  • Preîncălzește cuptorul la 180°C.
  • Unge pâinicile cu unt topit sau ou bătut pentru o crustă aurie.
  • Coace pâinicile timp de 20-25 de minute, sau până devin aurii și sună a gol când le bați ușor pe fund.

 Savurați!

Scoate pâinicile din cuptor și lasă-le să se răcească puțin înainte de a le savura. Sunt perfecte pentru a fi servite simple, cu unt sau gem, sau alături de supe și salate. Poftă bună!

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *