Bine ca un copil are 84 lei alocație si un puturos de asistat social are 500 lei !
Potrivit Legii nr. 416/2001, familiile și persoanele singure au dreptul să primească un venit minim garantat ca formă de asistenţă socială. Nivelul lunar al acestui venit se raportează la indicatorul social de referință (ISR – al cărui cuantum este și în 2019 tot de 500 de lei), și are următoarele valori:
0,283 ISR (141,5 lei) pentru persoana singură;
0,510 ISR (255 de lei) pentru familiile formate din două persoane;
0,714 ISR (357 de lei) pentru familiile formate din trei persoane;
0,884 ISR (442 de lei) pentru familiile formate din patru persoane;
1,054 ISR (527 de lei) pentru familiile formate din cinci persoane;
câte 0,073 ISR (36,5 lei) pentru fiecare altă persoană peste numărul de cinci persoane, care face parte din familie.
Potrivit modificărilor aduse legii, beneficiarii acestui tip de ajutor social sau mai multe persoane apte de muncă din familia beneficiară au obligația de a presta lunar, la solicitarea primarului, diverse acțiuni sau lucrări locale. Dacă se refuză de se presta muncă de către beneficiarii ajutorului social, aceștia pot pierde sprijinul financiar.
7 lucruri pe care nu ar trebui sa le faci niciodată pe stomacul gol Daca tii la sanatatea ta, le vei evita.
Ești ceea ce mănânci – toată lumea a auzit de această zicală. Sănătatea noastră e influențată însă și de ce facem înainte de masă. Iată câteva lucruri pe care nu ar trebui să le faci pe stomacul gol:
- Nu trebuie să iei medicamente anti-inflamatorii pe stomacul gol. Nu ar trebui să iei aspirină, paracetamol sau alte medicamente anti-inflamatorii pe stomacul gol. Dacă faci asta, nu vor mai fi eficiente și s-ar putea chiar să ai probleme de sănătate serioase.
Poți să reduci efectele negative dacă bei lapte sau dacă bei multă apă cu medicamentul.
- Nu trebuie să bei cafea pe stomacul gol. Cafeaua, chiar și cea decofeinizată, stimulează producerea de acid, care poate cauza arsuri la stomac și alte probleme ale tractului digestive. Dacă nu mănânci ceva la micul dejun după cafea s-ar putea să dezvolți o deficiență de serotonină și nu vei avea o dispoziție prea bună toată ziua.
Dacă nu ai cum să renunți la obiceiul de a bea cafea pe stomacul gol, încearcă să adaugi lapte în ea.
- Nu trebuie să bei alcool pe stomacul gol. Alcoolul este absorbit de două ori mai repede pe stomacul gol, la fel cum s-ar întâmpla în cazul în care ți l-ai injecta în vene. Efectul său va trece mai încet, ceea ce îți va provoca o mahmureală severă.
Vor exista consecințe negative pentru ficat, inimă, rinichi. Dacă situația e de așa natură încât trebuie să bei pe stomacul gol, alege ceva rece, necarbonat, fiindcă se absoarbe mai încet.
- Nu trebuie să mesteci gumă pe stomacul gol. Acidul clorhidric produs atunci când mesteci gumă distruge membrane muco…
- Nu trebuie să faci exerciții fizice intense pe stomacul gol. Se crede că arzi mai multe calorii dacă faci exerciții pe stomacul gol. Nu se întâmplă asta – ci pierzi masă musculară mult mai intens, iar exercițiile fizice nu sunt foarte eficiente deoarece corpul nu are energie. Încearcă să faci exerciții aerobice, dacă ții neapărat, nu ceva foarte greu.
- Nu trebuie să bei suc de citrice pe stomacul gol. Fibrele acide conținute de citrice irită stomacul gol, ceea ce poate să cauzeze gastrită. Sucul proaspăt stors de citrice nu îți va face rău dacă îl diluezi cu apă, în proporție de 1:1 sau 2:1.
- Nu trebuie să ai discuții aprinse pe stomacul gol. Cercetătorii americani au descoperit că atunci când ne e foame nu ne mai controlăm prea bine, deoarece creierul are nevoie de energie pentru acest lucru. Dacă nu ai timp să mănânci înainte de o conversație importantă, bea ceva cald – ceai, de pildă – și oferă-i unul și interlocutorului.
Astfel, atmosfera va fi ceva mai prietenoasă.