Șnițele de cartofi , vă va fi foarte greu să vă opriți din mâncat!

Șnițele de cartofi. Un preparat gustos și economic din ingrediente care mereu sunt la îndemână. Sunt moi în interior și crocanți la exterior.INGREDIENTE: 600 gr de cartofi fierți (5 cartofi),

-150 gr de salam, 100 gr de cașcaval, 2 ouă, verdeață după gust ,sare și piper negru după gust.

MOD DE PREPARARE:
1.Dați prin răzătoarea mare cartofii, salamul și cașcavalul.

2.Le amestecați într-un vas împreună cu ouăle, făina, sarea, piperul negru și verdeața tocată.

3.Din compoziția obținută formați șnițelele, cu mâinile umede, apoi le treceți prin făină sau pesmet.

4.Înfierbântați tigaia cu ulei și prăjiți șnițelele la foc mediu, până se rumenesc pe ambele părți.

Sunt sățioase și absolut delicioase. Le puteți servi ca atare la mic dejun și gustare sau ca garnitură la cină și prânz.
Sniţelele sunt delicioase cu smântână, telemea şi chiar ouă fierte. Dacă vrei să consumi varianta cu carne, poţi în loc să dai carnea prin pesmet, să o dai prin crusta de cartofi (care este practic aceeaşi compoziţie pe care o prepari pentru sniţele de cartofi) şi să o prăjeşti. Oricum ar fi, gustarea este delicioasă.

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *