Această rețetă este o reinterpretare savuroasă a pizzei clasice, transformând cartofii simpli într-o masă consistentă și aromată

Această rețetă este o reinterpretare savuroasă a pizzei clasice, transformând cartofii simpli într-o masă consistentă și aromată. Perfectă pentru zilele când dorești ceva nou, dar ușor de făcut!
Ingrediente:
4-5 cartofi, curățați și rași
1 morcov, dat pe răzătoare
Praz sau ceapă, tăiat(ă) subțire
2 ouă
1 pahar de iaurt natural
200 g făină
3 roșii, tăiate felii
Brânză rasă (după gust)
Ulei de măsline
Sare și piper (după gust)
Pătrunjel proaspăt (pentru decor)

Instrucțiuni de Preparare: Pregătirea Cartofilor
După ce ați ras cartofii, puneți-i într-un bol cu apă rece și lăsați-i să stea 15 minute pentru a elimina excesul de amidon.
După acest timp, scurgeți bine cartofii și uscați-i cu un prosop.

Căliți Prazul sau Ceapa
Într-o tigaie, încălziți puțin ulei de măsline și sotați prazul (sau ceapa) pentru 2-3 minute, până capătă o culoare aurie și devine moale.
Gătirea Cartofilor

Adăugați cartofii bine scurși în tigaie alături de praz, condimentați cu sare și piper, și gătiți-i împreună timp de 5 minute. După ce s-au înmuiat ușor, luați tigaia de pe foc.

Pregătirea Aluatului
Într-un bol separat, bateți ouăle cu iaurtul, adăugând sare și piper după gust.
Încorporați făina treptat și adăugați un strop de ulei de măsline, amestecând până când compoziția devine omogenă și fără cocoloașe.
Amestecarea Ingredientelor
Turnați compoziția de ouă și iaurt peste amestecul de cartofi și praz. Omogenizați bine pentru a distribui uniform ingredientele.

Pregătirea pentru Coacere:
Preîncălziți cuptorul la 180°C.
Tapetați o tavă cu hârtie de copt, ungeți-o ușor cu ulei de măsline, apoi întindeți compoziția de cartofi uniform în tavă.

Introduceți tava în cuptor și lăsați-o 25 de minute, sau până când compoziția începe să prindă o crustă aurie.
Adăugați Topping-urile
Scoateți tava din cuptor și aranjați feliile de roșii deasupra compoziției.
Presărați brânza rasă pe deasupra, apoi puneți din nou tava în cuptor până când brânza se topește și devine ușor rumenă.

Decorați „pizza” de cartofi cu pătrunjel proaspăt tocat și serviți fierbinte!
Savurați această „pizza” de cartofi! Este perfectă pentru un prânz sau o cină confortabilă, iar combinația de cartofi crocanți, brânză topită și roșii proaspete o va face cu siguranță preferata familiei!

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *