Macrou marinat în doar 2 ore. Foarte fin, nu-l găsești la niciun magazin

Ingrediente:
1 macrou
1 litru de apă
5 linguri de sare
6-8 boabe de piper
1 ceapă
5 boabe de ienibahar
3-4 frunze de dafin

Pregătirea peștelui:
Dezghețați și curățați macroul, atât pe exterior, cât și pe interior. Tăiați capul și filetați-l, apoi feliați-l în bucăți medii.

Prepararea marinadei:
Într-o cratiță, aduceți 1 litru de apă la fierbere. Adăugați sarea, ceapa curățată, boabele de ienibahar, piperul negru și frunzele de dafin.
Fierbeți condimentele timp de 10 minute pentru a extrage aromele, apoi închideți focul și lăsați marinada să se răcească complet.

Marinarea peștelui:
După ce marinada s-a răcit, adăugați bucățile de macrou în ea. Acoperiți cratița cu un capac și lăsați peștele la marinat timp de 2 ore.

Servirea:
După 2 ore, scoateți peștele din marinadă și este gata de servit. Atenție: Dacă lăsați peștele la marinat mai mult de 2 ore, riscați să devină prea sărat.

Păstrarea:
Dacă nu îl serviți imediat, puteți păstra peștele într-un recipient de sticlă la frigider pentru până la 3 zile. Totuși, suntem siguri că va fi consumat mult mai repede!
Poftă bună!

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *