Acești soți au investit 3000 de lei în această afacere, în 2011, iar acum scot o mică avere! Uite cu ce se ocupă de au reușit să scoată un profit de 24.000 de lei: Oricine poate urma pașii aștia și poate
Acești soți au investit 3000 de lei în această afacere, în 2011, iar acum scot o mică avere! Uite cu ce se ocupă de au reușit să scoată un profit de 24.000 de lei: Oricine poate urma pașii aștia și poate avea succes: Nu, nu este vorba de lavandă!
Soții Olar au început să cultive gălbenele în urmă cu șase ani, investind 3.000 de lei în prima cultură. Potrivit agerpres.ro, ei cultivă gălbenele, lavandă și salvie pe o suprafață de un hectar din Ocna Mureș.
La gălbenele, ”câștigul e pe măsura” lucrului, spune Lidia Olar. ”De exemplu, la gălbenele, anul trecut, pe 15 ari, am scos profit de 24.000 de lei. E și cea mai grea cultură, fiindcă trebuie adunat tot a doua zi, nu ca lavanda sau salvia care înfloresc de două ori pe an și le tai. Trebuie adunată floare cu floare tot a doua zi în perioada de înflorire. Se adună de când înfloresc de primăvara până vine bruma”, a precizat Lidia Olar, citată de agepres.ro.
Toată munca este făcute în întregime de cei doi soți, iar Lidia lucrează și la o croitorie.
Gălbenelele sunt folosite la creme, săpunuri și uleiuri. Florile mai sunt folosite și pentru ceai. La prepararea săpunului de gălbenele Lidia folosește și unt de shea, unt din nucă de cococs, ulei din sâmburi de struguri.
Salvia produsă e valorificată sub formă de pulbere, sirop, tinctură. Din lavandă, cei doi soți produc tinctură, sirop, cremă, ulei, oțet. Firele sunt vândute și ca buchet și în săculeți care, puși în șifoniere, țin moliile la distanță.
‘În primii ani am predat (producția — n.r.) la fabrici de medicamente. Pe urmă am încercat să procesăm noi acasă, pentru că e cu mult mai profitabil. Ne-am gândit să facem noi acasă. Am cumpărat o distilerie, micuță, pentru noi. Am început să facem ulei, pe urmă cremă de gălbenele, pe urmă am încercat să facem tinctură, am văzut că e foarte bună, oțetul de lavandă. Deci sunt toate făcute de noi acasă. Se vând foarte bine la piață. Mergem și în orașe mai mari, la Deva, la Sibiu. Și la târguri de profil’, a spus Lidia Olar. Ea a menționat că nu vinde și online, deoarece reușește să facă acest lucru la piață și târguri.
Așteptăm părerile voastre !
Oare cati dintre voi , vor distribui acest articol minunat ??
Cand vom promova tot cei bun ???