VIDEO !! Profanarea crucilor ale eroilor români, acoperite cu saci într-un cimitir din Bacău de către Extremiști Maghiari ! Cetățean român bătut!

Poliţiştii din Bacău au început cercetările după ce mai multe cruci ale unor eroi români din Primul şi din Al Doilea Război Mondial au fost acoperite cu saci de plastic.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Bacău, poliţiştii s-au autosesizat după ce în spaţiul public au apărut imagini în care mai multe cruci din Cimitirul Internaţional al Eroilor – Valea Uzului din oraşul Dărmăneşti au fost acoperite cu saci din plastic şi fac cercetări pentru a stabili situaţia de fapt. Pe un site de limbă maghiară au apărut imagini în care mai multe cruci ale eroilor români din cimitir fuseseră acoperite cu saci de gunoi.

Primăria oraşului Dărmăneşti urma să inaugureze vineri dimineaţă sola Eroilor Români căzuţi în Primul şi în Al Doilea Război Mondial şi înhumaţi în Cimitirul Internaţional al Eroilor – Valea Uzului. Din cauza acestui incident inaugurarea va fi reprogramată.

Pe pagina de Facebook a Primăriei Dărmăneşti, la anunţul privind amânarea acestei ceremonii este un comentariu care spune că în locul respectiv autorităţile ar fi profanat morminte ale secuilor.

Romania anului 2019: Crucile eroilor români din cimitirul Valea Uzului, acoperite cu saci de gunoi de catre un grup de activisti maghiari. Autoritatile statului roman sunt complice! (PSD+PNL+USR+ALDE+UDMR)

Profanarea crucilor a avut loc în contextul în care vineri urma să fie inaugurat în cimitir memorialul dedicat soldaților români căzuți la datorie în timpul celor două războaie mondiale.

Cimitirul din Valea Uzului a devenit cimitir militar după Războiul de Reîntregire a Neamului. În cimitir își duc somnul de veci 1143 militari de diverse naționalități: români, ruși, italieni, sârbi, unguri, austrieci și germani.

Aici aveți video-ul de mai jos cum a fost bătut un cetățean Român George Simion !

https://www.facebook.com/R0mania9/videos/335763513796419/

https://www.facebook.com/R0mania9/videos/335763513796419/

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *