Liber la defrişări. Senatul a adoptat un proiect care permite defrişările în zonele cu păduri virgine

Distribuie pe

Senatul a adoptat, miercuri, proiectul prin care lucrările de utilitate publică vor putea fi realizate inclusiv în ariile protejate şi în zonele cu păduri virgine.

Proiectul pentru modificarea şi completarea Legii nr.51/2006 a serviciilor comunitare de utilitaţi publice a fost iniţiat de mai mulţi parlamentari PSD, ALDE si UDMR şi a fost adoptat de Senat, miercuri. În acest caz, Camera Deputaţilor este for decizional.

Lucrările de utilitate publică vor putea fi realizate şi în zone de teren forestier, inclusiv în arii de păduri protejate şi în perimetrul în care se găsesc pădurile virgine din România, se arată într-un proiect adoptat de Senat. „Să ţinem comunităţile româneşti în Evul Mediu, cu fose septice, cu puţuri seci, cu vidanje ş.a.m.d., de dragul unor presupuse protecţii de arii naturale este inacceptabil în secolul XXI”, a explicat decizia senatorul PSD Şerban Nicolae.

Senatorul PSD, Şerban Nicolae, a susţinut că propunerea legislativă sprijină comunităţile locale.

„E vorba de servicii publice comunitare. Eu, în general, nu cred foarte tare în ecologiştii de asfalt, în cei care merg cu maşini cu combustibil fosil, dar se duc în weekend la munte şi merg cu bicicleta pentru că ei iubesc natura. Ipocrizia asta face ca, în realitate, să fie traversate ariile naturale protejate de infrastructură majoră – de conducte de gaze, de magistrale de gaze, de linii de înaltă tensiune şi de alte asemenea, ceea ce arată că acolo unde este nevoie se găseşte înţelegere dacă există un interes. Dar e vorba de servicii publice comunitare, de interes comunitar evident”, a declarat Nicolae, în plenul Senatului.

Sursa articol preluat de pe
https://www.gandul.info/stiri/liber-la-defrisari-senatul-a-adoptat-un-proiect-prin-care-lucrarile-de-utilitate-publica-vor-putea-fi-facute-inclusiv-in-ariile-protejate-si-in-zonele-cu-paduri-virgine-17025652

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *