Brexit: veste proastă pentru România. Marea Britanie nu mai acceptă muncitori!

Începând cu 2021, Marea Britanie va impune un nou plan de acceptare a muncitorilor imigranți care nu va face distincție între cetățenii Uniunii Europene și cei non-UE.
Planul îi va favoriza pe cei calificați și cu mare experiență într-o profesie, limitând accesul persoanelor necalificate și cu educație medie. Acest plan defavorizează România care era o sursă importantă de forță de muncă mai puțin calificată pentru piața Regatului Unit.

Loading...

Guvernul britanic a dezvăluit noul sistem de imigraţie bazat pe puncte care va fi utilizat în Regatul Unit post-Brexit, favorizând minţile ”strălucitoare” faţă de ”lucrătorii puţin calificaţi”, relatează AFP, citat de Agerpres.ro.

„Răspundem priorităţilor cetăţenilor prin introducerea unui nou sistem bazat de puncte care va face să scadă numărul imigranţilor”, a declarat, într-un comunicat trimis marţi seara, ministrul de Interne Priti Patel, salutând un ”moment istoric” care ”pune capăt liberei circulaţii”.

Sistemul va acorda puncte în funcţie de competenţe, calificări şi niveluri salariale şi va trata cetăţenii europeni şi non-europeni ”în mod egal”. Se preconizează că noul sistem va intra în vigoare la 1 ianuarie 2021, după încheierea perioadei de tranziţie care a început după ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană, la 31 ianuarie.

”Vizele nu vor mai fi acordate decât celor care au obţinut suficiente puncte”, precizează comunicatul, pentru a ”acorda prioritate celor mai bune talente”, cum ar fi ”oamenii de ştiinţă, inginerii şi profesorii universitari”.

Prin urmare, ministerul consideră că respectă ”mesajul clar” transmis de poporul britanic în cursul referendumului din 2016 privind Brexitul şi la alegerile parlamentare din decembrie. Controlul imigraţiei a fost unul dintre subiectele principale în timpul campaniilor pentru aceste două scrutine.

Una dintre condițiile principale ale acestui plan este ca persoanele care aplică pentru un permis de muncă în Marea Britanie trebuie să știe limba engleză la un nivel mediu. Fără a îndeplini această condiție, va fi și mai dificil să fie obținut punctajul necesar.
Sursa by https://ziaristii.com/

Facebook Comments
loading...
Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.