Bucureștiul, tot mai aproape de carantină. Cîțu discută la ora 13 cu primarul general și cei de sectoare

Premierul Florin Cîţu s-a arătat nemulțumit, luni, de situația tot mai gravă a cazurilor noi de îmbolnăviri cu Covid-19 în București, anunțând o ședință la ora 13.00 cu primarul general și cei de sectoare.

Cîțu a spus că este ”foarte supărat”, deoarece există “o minoritate care nu respectă regulile în vigoare”.

”Am văzut și eu, ca și dumneavoastră, imaginile cu ce s-a întâmplat weekend-ul trecut și în cluburi, și se întâmplă și în stațiunile montane, și vreau să spun că sunt foarte supărat să văd că există o minoritate dintre concetățenii noștri care încă nu vrea să respecte regulile în vigoare. Bineînțeles că implicațiile sunt pentru majoritatea populației.” – a spus premierul României.

El a avertizat că autoritățile vor fi intrasigente în perioada următoare cu cei care nu respectă legea, inclusiv cu parlamentarii.

“Acolo unde nu se respectă legea, voi fi intransigent. Nimeni nu este mai presus de lege. Din păcate, există şi parlamentari care instigă, îndeamnă la nerespectare legii. (…) Nu am o problemă cu protestele, (…) dar să o facă respectând legea, să poarte mască. (…) I-am cerut domnului Bode o situaţie despre ce s-a întâmplat în weekend. Nimeni nu este mai presus de lege”, a subliniat premierul.

Întrebat dacă se pune problema carantinării Capitalei, Cîţu a afirmat:

“Personal, am vrut să păstrăm economia deschisă şi am găsit soluţii. Doresc să găsim soluţii să nu ajungem la carantinare. Decizia o luăm după ce am întâlnire cu primarul general, primarii de sector. De aceea, aştept soluţii” – a mai spus șeful Guvernului.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.