Ce este, de fapt, POMELO – fructul care se găsește și în magazinele noastre

Pomelo, acest frate mai mare al grepfrutului, să-i spunem grefoportocală, dar cu o dulceaţă aparte, este un fruct cu multiple proprietăţi miraculoase pentru organism, datorate în special conţinutului crescut de vitamina C, fibre şi potasiu.
Din păcate, însă, nu este îndeajuns de cunoscut pe la noi, iar raftul pe care este expus este de multe ori ocolit din lipsă de informaţii şi, poate, din cauza faptului că este văzut ca un hibrid nu tocmai sănătos.

Pomelo se cultivă în Taiwan, India, Malaesia, Indonesia, Nouă Guinee, dar şi în zonele mai calde din America.
Pulpa fructului este galbenă cu variaţii de roz şi roşu, are gustul ca un grapefruit dulce.

Pomelo este cel mai mare fruct din categoria citricelor, ajungând uneori până la dimensiunile unui pepene uriaş.

Pomelo este bogat în vitamina C. Conţine luteină, betacaroten, potasiu, fier, magneziu şi calciu.

Să nu uităm şi vitaminele B1, B2, B3, B5 şi B9.

Coajă poate fi folosită pentru tratarea rănilor pielii.
Pomelo poate fi consumat pentru pentru prevenirea şi tratarea răcelilor şi gripelor. Stimulează sistemul imunitar.

Ajută în divere boli printre care cancerul, bolile aparatului circulator, varicele, hemoroizii, durerile de articulaţii.

De asemenea, pomelo are proprietăţi diuretice ajutând la tratarea obezităţii. Are doar 42 calorii la 100g pulpă este un stimulator digestiv ideal.

Pomelo. Se înmulţeşte rapid prin seminţe şi are nevoie de 4 ani pentru a face fructe. sursa:kanald

Fructul poate fi mâncat ca atare sau poate fi adăugat în salate, deșerturi sau în preparatele cu peşte. În China, în mod tradiţional, din coaja de pomelo se prepară marmeladă sau este folosită la prăjituri.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.