Ai auzit de asta? Ceaiul de cimbru este o bună alternativă la cafeaua de dimineaţă, oferindu-vă energie pentru întreaga zi

Ai auzit de asta? Ceaiul de cimbru este o bună alternativă la cafeaua de dimineaţă, oferindu-vă energie pentru întreaga zi:

Ceaiul de cimbru are proprietăţi tonice şi energizante, calmează tusea de dimineaţă şi linişteşte stomacul. De asemenea, are efecte antimicrobiene, antiseptice, expectorante şi antispasmodice. Ceaiul este eficient în cazul infecţiilor pieptului, diaree şi gastroenterită.

Cimbrul este bogat în vitamina C, fier, mangan, cupru, calciu, acid folic, fosfor, potasiu, vitamina B6, zinc și fibre.

În urma unor studii, s-a observat că cimbrul a redus ritmul cardiac al şobolanilor cu hipertensiune arterială, dar a scăzut şi nivelul colesterolului.

De asemenea, s-a demonstrat că cimbrul are proprietatea de a preveni cancerul, datorită uleiurilor volatile, vitaminelor, mineralelor, acidului ursolic şi rosmarinic.

Conform unui studiu realizat în 2013, uleiurile esenţiale din cimbru au efecte asupra activităţii neuronilor, îmbunătăţind starea de spirit.

Mod de preparare a ceaiului de cimbru:

Utilizaţi o linguriţă de plantă la 1 cană de apă clocotită. Lăsaţi la infuzat 30 de secunde, apoi strecuraţi. Beţi cu înghiţituri mici.

Conținutul articolului este doar informativ și nu poate fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic și tratament corect, vă recomandăm să consultați un medic specialist.

 

Atragem atenția si va aducem aminte, inainte de a face acest pas spre o astfel de dieta , va rugam sa va consultați cu medicul !

 

Sursa ::  www.kilocalorii.ro

ATENTIE !! Asteptam pe toti oameni cu inima buna si cu Ganduri bune in grupul nostru >> Intra AICI <<< SI ALTURATE GRUPULUI NOSTRU CLIK AICI !

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.