Ciobănescul Românesc de Bucovina, în premieră la expoziţie ca rasă omologată

Ciobănescul Românesc de Bucovina participă, în premieră, la cea mai mare expoziţie chinologică internaţională din România, “Dracula Dog Show”, care se va desfăşura sâmbătă şi duminică la Târgu Mureş, ca rasă omologată internaţional, a anunţat organizatorul evenimentului, Lokodi Csaba Zsolt, preşedintele Asociaţiei Chinologice Mureş.

“Anul acesta a fost omologat Ciobănescul Românesc de Bucovina, care a stat 12 ani pe lista raselor semiomologate şi anul acesta, în aprilie, la Adunarea Generală a Federaţiei Chinologice Internaţionale (FCI), unde sunt 94 de ţări, cu vot unanim am reuşit să omologăm Ciobănescul Românesc de Bucovina. Va intra astfel în concurs alături de rasele omologate.

De la noi mai sunt Ciobănescul Mioritic şi Ciobănescul Carpatin. Avem patru rase de ciobăneşti, pentru trei avem deja omologare – Mioritic, Carpatin şi Bucovina – iar al patrulea, Ciobănescul Corb, este recunoscut, deocamdată, doar pe plan naţional. Avem un efectiv de bun, dar nu suficiente linii. Nu este foarte răspândit în zona noastră, vin undeva din zona Subcarpaţilor, Argeş, Prahova. În zona aceea a apărut la ciobani, este o rasă activă. Ciobanii îl folosesc, mai ales că este negru şi se vede dintre oi, este folosit în zonele înalte”, a declarat Lokodi Csaba Zsolt.
By: agerpres.ro

Facebook Comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.