Desert retras din supermarket. Conține un ingredient cu potențial cancerigen

Desert retras de pe rafturile supermarketului Cora, după ce s-a depistat că ar conține oxid de etilenă peste limita admisă legal. Anunțul ANSVA vine la doar o săptămână după ce câteva sortimente de înghețată au fost retrase fix din același motiv.

Desert retras din supermarket – conținut de oxid de etilenă peste limită

Este vorba despre Cora desert cu miez de bezea în care s-a detectat prezența oxidului de etilenă peste limita admisă legal. Produsul se găsește în Cora Bacău, Cora Constantin Brătianu, Cora Lujerului și Cora Sunplaza.

Dacă ați achiziționat aceste produse, sunteți rugați să nu le consumați și le duceți la Serviciul Clienți în orice magazin Cora, pentru returnarea și rambursarea acestora.

Vă veți primi banii înapoi chiar dacă nu mai dețineți bonul fiscal care să ateste cumpărarea acestor produse.

Anunțul vine la doar o săptămână de la o altă atenționare pe același subiect. Producătorul de înghețată Mars a anunțat că retrage din supermarketuri mai multe loturi din îngheţată comercializată sub brandurile Bounty, Snickers şi Twix, comercializată individual sau la cutie cu şase bucăţi.

Motivul este că și în aceste produse s-a descoperit conținut peste limita admisă de lege a oxidului de etilenă, considerat un ingredient cu potențial cancerigen.

Ce este oxidul de etilenă și de ce ne poate afecta grav sănătatea

Oxidul de etilenă este un pesticid care se găsește în mai multe materii prime alimentare care stau la baza produselor de panificație, cofetărie, în înghețată, dar și în brânzeturi.

Oxidul de etilenă este utilizat pentru producerea gazelor sterilizante bazate pe oxid de etilenă, ca produs intermediar pentru fabricarea altor substanţe chimice, în amestecuri de calibrare, ca gaz sterilizant pentru diferite produse alimentare, pesticid şi consumabil în procese medicale.

Acest pesticid a fost depistat în 7000 de produse alimentare din două mari supermarketuri din Franța. Este vorba despre Carrefour și Auchan din Franța.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.