DOLIU ÎN LUMEA MUZICII!

Este doliu în lumea muzicii! Dirijorul botoşănean Ioan Cobâlă a murit, vineri după-amiază, după ce a fost internat aproape o săptămână în secţia de Reanimare a spitalului judeţean.

Dirijorul a suferit un accident vascular
Sincere condoleanțe familiei!”, este mesajul transmis de Rapsozii Botoşanilor, vineri, pe pagina de Facebook.

Botoşăneanul Ioan Cobâlă s-a născut pe 1 ianuarie 1947, la Drăgușeni, județul Botoșani, iar recent a primit titlul de cetăţean de onoare al municipiului Botoşani.

Orchestra Rapsozii Botoșanilor: “Pierdem un reper”
Regretăm nespus, ne simțim singuri și debusolați. Noi pierdem un reper, un mentor, un prieten, un om cu har și dar, care a slujit până în ultima clipă a vieţii cultura tradiţională românească cu dăruire deplină, muncă până la epuizare şi sacrificii nenumărate.
Fiecare dintre noi îi suntem veșnic îndatorați pentru că dincolo de relația profesională, ne-a fost ca un tată, sfătuindu-ne, ajutându-ne, înțelegându-ne nevoile profesionale și personale.

Maestrul Ioan Cobâlă a făcut din Orchestra “Rapsozii Botoșanilor” o școală de folclor, formând din tineri talentați, profesioniști veritabili. Și-a dedicat viața nouă, întregii orchestre și folclorului românesc.

Maestre, veți continua să existaţi în sufletele, amintirile şi cântecele pe care ni le-ați lăsat moştenire! Suntem datori să ducem mai departe “proiectul vieţii” dumneavoastră şi o vom face necontenit!
Am rămas cu sufletele sfâșiate de durere și ne rugăm Bunului Dumnezeu să vă primească în ceata celor drepți.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.