Exemplar! Japonia menţine deschisă o gară folosită doar de o elevă de liceu pentru care trenul si-a facut un program special

Japonia mentine deschisa o gara feroviara scoasa din uz pentru un singur pasager: o eleva de liceu pentru care trenul face doar doua opriri in aceasta statie – o data cand fata pleaca la cursuri si a doua oara cand se intoarce, relateaza site-ul citylab.com, citat de Agerpres.

De ani de zile, acest singur pasager asteapta in gara Kami-Shirataki din insula nordica Hokkaido. Totul pare a fi o scena desprinsa dintr-un film al regizorului Hayao Miyazaki.

Dar, conform CCTV News, povestea este reala si are la baza o decizie pe care Caile Ferate Japoneze – grupul care opereaza reteaua feroviara a tarii – a luat-o in urma cu trei ani.

La acea vreme, numarul pasagerilor in statia Kami-Shirataki a scazut semnificativ din cauza pozitiei sale izolate, iar serviciile de transport de marfa au incetat si ele.

Caile Ferate din Japonia se pregateau sa inchida gara pentru totdeauna, cand au observat ca aceasta inca era utilizata in fiecare zi de o eleva.

Cei de la CGTN spun :

763/5000Uitați de Harry Potter și platforma 9¾ această stație are doar un pasager

Gara Kami-Shirataki este situată în insula nordică a Japoniei, Hokkaido, în urmă cu trei ani, din cauza locației sale îndepărtate și a terminării trenurilor de marfă, trenul japonez (JR) a decis să o închidă. Cu toate acestea, s-au răzgândit după ce au descoperit că o fată tânără folosea stația pentru a merge la liceu în fiecare zi.

De ani buni, trenurile s-au oprit în stație doar pentru ea. Japan Railway va menține gară deschisă până când va părăsi școala. Fata este de așteptat să absolve pe 26 martie 2016, când stația va fi închisă. În fiecare zi, doar două trenuri opresc la stația Kami-Shirataki, cu un orar unic, în funcție de momentul în care fata trebuie să meargă la școală și înapoi.

Facebook Comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.