FINLANDA. Mihai Smicală, strigăt de ajutor: „Mi-au făcut pașaport și mă trimit în Estonia” Nu se simte protejat de Protecția Copilului

Camelia Smicală a anunțat pe Facebook că fiului ei, Mihai, i s-a făcut pașaport pentru a fi scos din țară într-o excursie în Estonia.

„Ambasada României ne-a refuzat azil, a refuzat repatrierea și a refuzat să ne facă acte pentru a ne putea întoarce acasă. La ordinele MAE desigur. Mihai a cerut ajutor public. Se pare însă că este prea târziu.”

Mihai și Maria Smicală au fost luați de lângă mama lor în 2015 și sunt ținuți despărțiți unul de celălalt în sistemul de protecția copilului.
În ultimul timp, deși copiilor li s-a permis să petreacă weekenduri acasă, au fost și foarte șicanați de oamenii din sistem. Mariei i s-a percheziționat camera, iar lui Mihai i s-a spus ca nu vor putea să se întoarcă definitiv alături de mama lor înainte de a împlini 18 ani.

Iată ce a scris Mihai pe Facebook:

„Bună, sunt Mihail. Vreau să spun că vă cer ajutorul! Nu am. Încredere în justiție. Doar trag de timp . Acum e momentul să faceți ceva! Eu am cerut timp de 10 ani voie să merg în România la bunica și la bunicul și nu mi-au dat voie. Și peste noapte, deodată, mi-au făcut pașaport și ma trimit în Estonia. M-au amenințat că, dacă nu merg, mă bagă in celula de criză. Nu am încredere nici in social pentru că ne-au făcut doar rău. Nu am încredere nici să vorbesc cu vreun psiholog pentru că mi-e frică că îmi vor face rău, așa cum ne-au făcut cei de la TAYS(Spitalul Universitar din Tampere). M-au despărțit și de sora mea mai mică și m-au acuzat în față că nu pot fi împreună cu ea deoarece îi fac rău. Am nevoie de ajutor! Mihai”

Camelia Smicală a precizat de curând pe Facebook că li se încalcă multe drepturi copiilor. Dar cel mai strigător la cer este că mama lor nu a pierdut niciodată custodia copiilor în justiție, deci tot ceea ce se face este total împotriva legii.

De trei ani și jumătate, copiii sunt despărțiți unul de celălalt, cât și amândoi de mamă în urma unei reclamații nefondate a fostului soț violent al Cameliei Smicală.

După o lungă perioadă în care copiilor nu li s-a permis să fie vizitați de mamă sau duhovnic, episcopul ortodox român Macarie al Europei de Nord, și nu li s-au acordat dreptul elementar la un avocat, acum copiii au dreptul să petreacă uneori sfârșitul de săptămână la mama acasă, iar avocatul lor a reușit să depună o cerere pentru audierea copiilor în instanță.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.