Firma fiului unui consilier de la Garda Forestieră Suceava a fost implicată din nou în tăieri ilegale de copaci

În perioada 31 ianuarie 2020 – 5 februarie 2020, polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Suceava, în colaborare cu lucrătorii de la Garda Forestieră Suceava au efectuat investigații pe raza Ocoalelor Silvice Stulpicani și Frasin.

Aceste investigații au avut loc în urma continuării cercetărilor în cadrul unor dosare penale aflate în lucru.

Cu această ocazie, s-a constatat faptul că SC Dorinelu SRL și SC Fenster Dor SRL nu au respectat mai multe prevederi. Cele două firme au primit 14 amenzi, în valoare totală de 55.000 de lei și din custodia acestora s-a confiscat cantitatea totală de 477,88 metri cubi de bușteni și cherestea, în valoare totală de 191.958 de lei.

SC Dorinelu SRL a primit opt amenzi, în valoare totală de 18.000 de lei și i s-au confiscat 105,88 metri cubi de bușteni și cherestea, în valoare de 45,999 de lei.

SC Fenster Dor SRL a primit șase amenzi, în valoare totală de 37.000 de lei și i s-au confiscat 372 de metri cubi de bușteni și cherestea, în valoare totală de 145.959 de lei.

Fenster Dor este firma condusă de fiul unui consilier de la Garda Forestieră Suceava, care a mai fost amendat pentru transport ilegal de cherestea. Patronul este Ionel Nacu (33 de ani), fiul lui Mihai – Mugurel Nacu, consilier în cadrul Gărzii Forestiere Suceava.

Nacu senior este cunoscut în județ pentru profesionalismul său, băgând spaima în patronii de gatere.

Pentru mai multe informații despre transportul ilegal de cherestea menționat mai sus dați click  AICI.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.