Gest de UMILINȚĂ ! Imaginea umilinței electorale vine din Botoșani: Ce au făcut două pensionare lu Vioricăi Dăncilă

Premierul demis Viorica Dăncilă a fost așteptat la Concești cu flori și fanfară. Și o sumedenie de oameni de prin partea locului aduși de primar pentru ca tabloul total să fie unul plăcut privirii candidatei la cea mai înaltă funcție din stat, scrie Botosaneanul.ro

Primarul a amenajat inclusiv o scenă pe care să urce Viorica Dăncilă, pe covor roșu.Viorica Dăncilă a fost așteptată cu pâine și sare de doi tineri în costum popular. În spate se aflau mai mulți primari în frunte cu Costel Nazare.

Delegația de miniștri care se arată prin satele botoșănene în preajma alegerilor mai ales, a ajuns la băbuțele care așteptau într-un colț și care au început să aplaude când s-a apropiat prima pesedistă a țării. Și tot ele au fost cele umilite și care s-au umilit în fața Vioricăi Dăncilă fără ca aceasta din urmă să schițeze vreun gest prin care să oprească efuziunea de respect din partea acestor femei crescute la țară.

Formula de salut de la botoșănencele din mediul rural către Viorica Dăncilă a fost „sărut mâna”, deși majoritatea persoanelor din categoria oamenilor simpli erau cu ani mai mulți în buletin decât candidata la președinție.Viorica Dăncilă a întins mâna către mai multe femei cu batice în cap, una dintre ele s-a aplecat și i-a sărutat-o.

Viorica Dăncilă a trecut natural mai departe, fără nici cea mai mică intenție de a-și retrage totuși mâna, în fața unei femei simple și fără carte, de la țară.Una dintre bătrâne i-a transmis fostului premier că nu are lemne de foc pentru a se încălzi la iarnă.

„Lumea care a primit-o este foarte necăjită” spunea unul dintre participanții la evenimentul politic.

Au existat și femei mai tinere care au salutat-o firesc, cu „bună ziua” și cu o simplă întindere de mână.Situația penibilă s-a repetat și cu altă bătrână care la rându-i s-a aplecat să-i pupe mâna Vioricăi Dăncilă, din nou, fără ca cineva să oprească exercițiul de umilință la adresa mamelor și bunicilor botoșănene.

Viorica Dăncilă a salutat în același rând de oameni și o sumedenie de bărbați, dintre care doar unul s-a aplecat să-i sărute mâna.Au fost aduși oameni din localitățile Darabani, Hudești, Suharău, Concești sau Păltiniș.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.