Aceste plante sunt „bombe de oxigen” și distrugătoare de toxine, cel puțin una ar trebui s-o ai în casă!

Atunci când ne decorăm casa cu mobilă nouă sau cu noi obiecte de înfrumusețare, de obicei, nu ne gândim că acestea ar putea să schimbe calitatea aerului din cameră.

Asta se întâmplă din cauza substanțelor eliminate de lucrurile noi. Electrocasnicele, podeaua laminată, linoleumul și chiar șervețelele de hârtie pot conține formaldehide.
Însă nu este totul atât de grav! La purificarea aerului te pot ajuta anumite plante. Iată care sunt ele.

Aloea
Este o plantă care produce foarte mult oxigen. Iar pentru asta ea absoarbe dioxidul de carbon, monoxidul de carbon și formaldehidele. O singură plantă de aloe are aceeași capacitate de curățare cât 9 purificatoare de aer.

Ficusul :Este o plantă foarte ușor de îngrijit pentru că nu necesită multă lumină. Este un inamic aprig al formaldehidei. Însă fii precaut cu ea, dacă ai copii mici sau animale, pentru că frunzele sale sunt otrăvitoare. Ficus Elastica, sau pur si simplu ficus, este poate cea mai cunoscuta si mai raspândita specie de ficus, foarte utilizata ca planta de interior. In natura, acesta creste sub forma unui arbore, care poate ajunge si la 25-30 de metri inaltime si provine din padurile tropicale ale Asiei.

Hedera Helix : Este planta pe care trebuie s-o aibă fiecare în încăpere. Ea distruge 60% de toxine timp de 6 ore. Hedera helix , The comun iedera , engleză iedera , iedera european , sau doar iedera , este o specie de plantă cu flori din familia Araliaceae, nativ pentru cele mai multe dintre Europa și AsiaVest. O viță virală agresivă, aglomerată, este o priveliște familiară în grădini, spații de deșeuri, pe pereți, trunchiuri de copaci și în zone sălbatice din habitatul său nativ.

Chlorophytum

Această plantă poate să realizeze fotosinteza și la o lumină minimă. Ea absoarbe din aer toxine precum formaldehida, stiernul, monoxidul de carbon și benzina. O singură astfel de plantă poate să purifice aerul de pe o suprafață de 200 de metri pătrați.

Chlorophytum este un gen care conține aproximativ 200 până la 220 de specii de plante perene, din familia Agavaceae, native din regiunile tropicale și subtropicale din Africa și Asia.

Sansevieriya

Această plantă este practic imposibil de distrus, de aceea e perfectă pentru casă. Ea este foarte stabilă și necesită puțină lumină pentru fotosinteză. Ea la fel distruge toxine și e recomandată pentru dormitor, deoarece elimină mult oxigen noaptea.

Sansevieriya – o planta perena, și anume, l-au pus într-o oală, vă va mulțumi de mai mulți ani, dar numai dacă aveți va crește în mod corect.
Aceasta planta are o linie dreaptă, frunze alungite sunt de culoare verde deschis. Înflorește în primăvara – mai sau aprilie. Când este timpul să înflorească, floare mici flori mici albe.

Spathiphyllum

Ea face față oricăror substanțe chimice din aer. Această plantă filtrează formaldehida și tricloretilena.
Spathiphyllum ca de altfel majoritatea plantelor tropicale înflorește în aproape orice sol bine drenat. Majoritatea crescătorilor folosesc un amestec de turbă, scoarță și nisip.

Spathiphyllum (cea mai importantă specie fiind Spathiphyllum Schott, cunoscută și sub numele de „Crinul Păcii”) este un gen de plante originar din America de Sud.
Udarea se face în general săptămânal în funcție de condițiile de mediu ale locului unde se găsește planta (căldură, umiditatea atmosferică, lumină, etc.).

Înmulțirea se poate face prin semințe sau prin divizarea tufei. Pe scară industrială înmulțirea se face “in vitro”.

Facebook Comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.