FELICITĂRI !! Primarul din Târgu Mureș:Țiganii sunt o problemă serioasă a României și ne facem că nu vedem?!

Dorin Florea, primarul din Târgu Mureș, ,propune introducerea unor criteriii care trebuie îndeplinite de către orice cuplu care vrea să aibă copii, în contextul discuției cu privire la dublarea alocației.

Edilul propune ca viitorii părinți să poată primi acceptul să facă copii doar în urma unei anchete sociale care să aibă în vedere, printre altele, situația financiară și educație cuplului de viitori părinți. El mai consideră că cei care nu satisfac aceste criteri ar trebui să rămână fără copii.

”Propun introducerea obligatorie a unei anchete sociale pentru cuplurile care vor să aducă pe lume copii, anchetă care să țină cont de următoarele lucruri: dovada unui loc de muncă și a unei locuințe stabile; situație financiară acceptabilă; un nivel de educație minim stabilit prin lege; vârsta minimă la care un adult să devină părinte”, scrie Dorin Florea, pe pagina de Facebook.

Mai mult, el crede că statul ar trebui să ia în grijă copiii celor care nu îndeplinesc criteriile: ”În cazuri exceptionale, în care, totuși, un cuplu care nu îndeplinește condițiile prezentate va avea un copil, consider că statul va trebui să preia copilul și să-i ofere condițiile corespunzătoare pentru dezvoltare – igienă, educație, hrană”.

”În acest caz, indemnizația nu ar mai fi acordată părinților. Aceștia vor avea, însă, posibilitatea de a-și recupera copilul, după ce vor îndeplini condițiile prevăzute”, argumentează el.

”În România există multe familii defavorizate, nu mă refer la persoane cu dizabilități, ci la cei apți de lucru care nu vor să muncească, la cei care aduc pe lume copii cu un singur scop: să aibă o sursă de venit. Aceste medii generează infracționalitate crescută, abandon, lipsă de educație. Sunt absolut convins că, după o dezbatere serioasă privind această temă și conștientizarea celor ce primesc alocația ca sursă de venit, s-ar relansa și programul de contracepție”, a mai scris Dorin Florea.

Contactat de HotNews.ro, Dorin Florea spune că propunerea sa nu este ”radicală deloc”, fiind una despre care a mai vorbit și în trecut. El precizează că, din punctul său de vedere, ”statul încurajează nemunca” și că a întâlnit cazuri în care fete de 12-13 ani au devenit mame doar pentru a încasa banii de alocație.

Dorin Florea s-a referit explicit la comunitatea romă, susținând că, dacă se vor impune astfel de condiții, ”o să intre frica în ei” și n-or să facă copii doar pentru bani.

”Eu am (la Tg. Mureș-N.R.) cel mai mare număr de țigani din țară (…) Țiganii sunt o problemă serioasă a României și ne facem că nu vedem?! (…) De când i-a dezrobit Cuza, au rămas la fel”, a spus el, precizând că „dacă văd trei copii la cerșit, în rețele de pedofilie, sunt nebun să nu intervin ca stat și să las pe seama Justiției”.

El a mai spus că în cazurile în care condițiile nu s-ar respecta, copiii ar fi luați în grija statului și ar fi educați, operațiune care ar putea fi de succes pentru ”că nu se deosebesc cu nimic de ceilalți”.

Întrebat dacă propunerea sa nu va fi calificată drept una nazistă, Dorin Florea a răspuns: ”Mă doare în fund de mediocritatea abjectă a celor care spun asta”.
Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD) s-a autosesizat în urma afirmațiilor primarului din Târgu Mureș, a declarat șeful CNCD, Asztalos Csaba.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.