Putin încearcă să convingă lumea de eficacitatea vaccinului rusesc împotriva Covid-19. ”Fiica mea a fost deja vaccinată”

Vladimir Putin a anunțat marți că Rusia a realizat primul vaccin din lume împotriva Covid-19, iar unul dintre pacienți a fost chiar una dintre fiicele sale.

Ca să dea și mai multă greutate anunțului făcut într-o video-conferință cu Guvernul transmisă în direct de televiziunile rusești liderul de la Kremlin a precizat că una dintre fiicele lui a fost deja vaccinată.

Numeroși cercetători străini, dar și Organizația Mondială a Sănătății, și-au exprimat rezervele față de rapiditatea cu care a fost obținut serul.

Vladimir Putin: ”Vaccinul oferă imunitate de durată. Sunt încredințat personal de siguranța vaccinului pentru că una dintre fiicele mele a fost deja vaccinată, într-un fel a luat parte la faza experimentală.

După prima doză a făcut febră de 38 de grade Celsius, a doua zi doar 37 și apoi n-a mai avut nimic. Și a doua doza i-a dat o ușoară febrilitate temporară. Se simte foarte bine. Rezultatele sunt bune”.

Vaccinul realizat de centrul Gamaleia a fost dezvoltat în colaborare cu Ministerul rus al Apărării.

Serul este pe bază de vector viral, adică folosește ca suport un alt virus, transformat și adaptat pentru a lupta cu SARS-COV2.

Rușii nu au prezentat un studiu detaliat al rezultatelor studiilor clinice

Cercetătorii de la centrul Gamaleia au fost criticați după ce s-au injectat personal cu prototipul vaccinului, o procedură care ocolește protocoalele obișnuite și are ca scop accelerarea procesului științific.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.