Românii sunt chemați din nou să apere LIMBA ROMÂNĂ. Spunem NU hotărât pretențiilor absurde ale UDMR

Delegația comună a Forumului Civic al Românilor din Covasna, Harghita, Mureș si Asociației Calea Neamului va fi prezentă duminică 23 februarie, la ora 16,30, în fața Palatului Cotroceni (zona Statuii ,,Leul”), pentru a cere Instituției Prezidențiale să NU promulge legea Codului Administrativ prin care limba maghiară devine a doua limbă oficială în statul român.

Prin glasul lui Mihai Tîrnoveanu, românii sunt chemați din nou să apere atât prezentul cât și viitorul limbii române din Ardeal:

Dați VESTE fraților, nu-i lăsați singuri pe românii din Covasna, Harghita, pe frații și surorile voastre din Ardeal!

Îi vom solicita Președintelui și printr-o petiție depusă la administrația prezidențială, să rămână consecvent poziției sale din 2018, când a contestat la CCR aceleași puncte din Codul Administrativ pe care le-am evidențiat și noi ca fiind neconstituționale, care se referă la extinderea obligativității folosirii limbii maghiare de la nivel local, la nivel central, precum și la eliminarea condiției îndeplinirii pragului de 20% pondere minorități naționale pentru utilizarea limbii materne a acestora în administrație.

Vă chemăm din nou să faceți încă odată efortul de a apăra LIMBA ROMÂNĂ, caracterul acesteia de singură limbă oficială în statul român. Vă chemăm din nou să spunem un NU hotărât pretențiilor absurde ale UDMR. Vă chemăm ca prin atitudinea noastră să răsturnăm negocierile politicianiste ale UDMR.

Fraților, Carpații nu ne-au despărțit niciodată, ci ne-au unit, fiți umăr lângă umăr cu cei de același sânge de peste munți.
Împreună mergem cu Dumnezeu înainte pentru Biruința Neamului Românesc! Foto: Mihai Tîrnoveanu

Distribuie mai departe ! O România si un neam avem NU mai multe !

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.