Rugăciunea Sfintei Cruci. Spune-o pe 14 septembrie şi vei avea parte de o minune

Ziua de 14 septembrie este o zi mare pentru credincioşii ortodocşi de pretutindeni. În calendarul ortodox este trecută Ziua Crucii, o sărbătoare cu o importanţă deosebită şi una dintre cele mai mari din Anul Bisericesc, care tocmai a început, la 1 septembrie.

Pe 14 septembrie se sărbătoresc două mari evenimente, legate de Ziua Crucii. Prima este aflarea Crucii pe care Iisus Hristos a fost răstignit. Apoi se aduce aminte şi înălţarea acesteia în faţa poporului de către episcopul Macarie, la 14 septembrie 335.

Cea de-a doua sărbătoare asociată cu Ziua Crucii şi 14 septembrie este chiar ducerea Sfintei Cruci de la păgânii perşi din anul 629. S-a întâmplat în vreme destul de grea, pe vremea împăratului bizantin Heraclius. Se spune că acesta a pus-o la mare loc de cinste în Biserica Sfântului Mormânt al Sfintei Cruci din Ierusalim. Datorită lui a fost posibil acest lucru.

În zi de mare sărbătoare, creştinii merg la Biserică şi se roagă. Puţini ştiu însă că există o rugăciune extrem de puternică, făcătoare de minuni, a acestei zile. Este vorba despre rugăciunea Sfintei Cruci. Este o rugăciune închinată lui Dumnezeu şi Maicii Domnului. O rugăciune pe care să o spui pe 14 septembrie. Este recomandat să o spui cu o lumânare aprinsă şi o icoană în faţa ta.

Rugăciunea Sfintei Cruci

„Să învie Dumnezeu și să se risipească vrăjmașii Lui, să fugă de la fața Lui cei ce-L urăsc pe Dânsul. Să piară cum piere fumul; cum se topește ceara de la fața focului, așa să piară diavolii de la fața celor ce iubesc pe Dumnezeu și se însemnează cu semnul crucii și zic cu veselie:

Bucură-te, preacinstită și de viață făcătoarea Crucea Domnului, care alungi pe diavoli cu puterea Celui ce S-a răstignit pe tine, a Domnului nostru Iisus Hristos, și S-a pogorât la iad și a călcat puterea diavolului și te-a dăruit nouă pe Tine, cinstită Crucea Sa, spre alungarea a tot pizmașul. O, preacinstită și de viață făcătoare Crucea Domnului, ajută-mi cu Sfânta Doamnă Fecioară, Născătoare de Dumnezeu, și cu toți sfinții în veci. Amin.

Îngrădește-mă, acoperă-mă și mă păzește, Doamne, cu puterea cinstitei și de viață purtătoarei Crucii Tale, depărtând de la mine tot răul. Amin.

În mâinile Tale, Doamne Iisuse Hristoase, Dumnezeul meu, îți încredințez sufletul meu, păzește-mă, binecuvântează-mă, miluiește-mă după mare mila Ta și după mulțimea îndurărilor Tale și viață veșnică îmi dăruiește. Amin

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.