Rețetă supă gustoasă cu perișoare , ceva ce nu vei schimba curând

Supă gustoasă cu perișoare – Rețeta pe care nu vei schimba curând –
Dintre toate rețetele culinare, conaționalii noștri apreciază cel mai mult ciorbele. Există câteva feluri de rețete de ciorbă consacrate în țara noastră, fără de care bucătăria românească ar fi de neconceput: ciorba de burtă, ciorba de văcuță, ciorba de perișoare fiind în mod clar printre acestea, alături de alte zemuri și ciorbeturi aromate. De curând am publicat și o variantă de ciorbă de perișoare de pui, în cazul în care vă tentează, v-o recomand cu mare bucurie.

Loading...

Pentru această rețetă, aveți nevoie de următoarele ingrediente:

800 g carne de vită ,pătrunjel ,250 g morcov ,2 cepe
2 roșii ,4 cartofi ,300 g mazăre ,1 ardei gras roșu
4 frunze de dafin ,sare, piper

Ingrediente pentru perișoare: 800 g carne de vită ,200 g orez ,sare, piper negru.

Mod de preparare:

  1. Pentru început, punem carnea de vită la fiert. Într-o oală adâncă adăugăm 4-5 l de apă, carnea de vită, acoperim cu un capac și fierbem la foc mic 2-3 ore. Cu ajutorul unei spatule, îndepărtăm spuma formată la suprafață.
  2. Cu ajutorul unui cuțit, tăiem mărunt ceapa și pătrunjelul. Morcovii îi dăm prin răzătoarea mare. Adăugăm legumele în supă, împreună cu frunzele de dafin și gătim la foc mic 30 de minute.
  3. Pentru perișoare, punem orezul la fiert la foc mare. După ce apa a început să clocotească, adăugăm sare și fierbem la foc mic încă 10 minute. După acest interval, strecurăm orezul și îl lăsăm la răcit la temperatura camerei.
  4. Într-un bol, adăugăm carnea tocată. Condimentăm cu sare și piper, pe urmă adăugăm orezul răcit. Amestecăm bine până la omogenizare.

Pentru perişoare, amesteci carnea tocată cu orezul, pesmetul, oul, verdeaţa, sare, piper şi boia. Formezi perişoarele cu mâna umedă, le pui în supă şi le laşi să fiarbă 15-20 de minute. Asezonezi supa cu sare, piper şi oţet. La final, presari pătrunjel tocat.

  1. Formăm perișoarele și le așezăm pe un platou, tapetat cu ulei.
  2. După ce supa a fiert, scoatem carnea de vită. Adăugăm cartofii tăiați cubulețe, mazarea și ardeiul gras tăiat fâșii.
  3. Adăugăm perișoarele, condimentăm cu sare și piper și fierbem supa la foc mic încă 10 minute.
    Să aveți poftă!
Facebook Comments
loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.