Transalpina închisă pentru public, deschisă pentru camioanele cu lemne. Cabanierii cer demisii!

Soseaua Transalpina ar putea fi redeschisa in cateva zile. Drumarii fac ultimele interventii la inaltime pentru ca turistii sa nu fie in pericol cand vor tranzita cea mai inalta sosea din Romania.

In aceste zile, sunt indepartate pietrele si ultimele troiene de pe sosea. Revoltati ca drumul nu s-a deschis pana acum, cabanierii cer demisii. Constantin Panescu a filmat drumul curat, dar si camioanele cu lemne care trec ilegal pe Transalpina, fara sa le opreasca nimeni.

Utilajele aproape au finalizat deszapezirea soselei Transalpina, iar soseaua ar putea fi redeschisa de saptamana viitoare daca se va constata ca nu este pusa in pericol siguranta participantilor la trafic. Totusi, cabanierii nu mai au rabdare si sunt revoltati ca soseaua va fi deschisa mult mai tarziu fata de anul trecut.

Constantin Panescu, liderul Asociatiei Cabanierilor din Ranca, sustine ca utilajele nu lucreaza pe Transalpina in aceste zile. „Minciuni cu care ne-au obisnuit cei de la Drumurile Nationale. De 10 zile nu deszapezesc nimic! La ora 11:30, astazi (n.r. miercuri), utilajul era la 20 metri de carosabil, iar deserventul „astepta” sa treaca timpul, ca in fiecare zi, sa se faca deconturi zilnice de bani la deszapezire si motorina!”, a fost mesajul transmis de Panescu.

Acesta a postat pe internet si o fotografie in care este surprins un vehicul de mare tonaj incarcat cu lemne. Poza ar fi fost facuta in Pasul Urdele, pe Transalpina, chiar daca circulatia pe acest tronson este inchisa. „Oare masina plina cu lemne cu un total de peste 40 de tone cum putea sa circule daca ar mai fi zapada pe carosabil? Vom vedea, in zilele urmatoare, cum va fi restrictionata circulatia pe acest tronson, daca merg camioanele, o sa mearga si autocarele? Rog prefectul sa verifice cele sesizate de Asociatia Concesionarilor Investitori din Ranca. Daca acestea sunt adevarate (dispun de poze si filmari), iar daca nu, sa-si dea demisia impreuna cu cei care ne intarzie deschiderea Transalpinei, care inseamna sabotaj macro-economic si turistic”, a mai semnalat Constantin Panescu. sursa: www.pandurul.ro

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.