UN NOU TUN DE DISTRUGERE! Costel Alexe BATE PALMA CU ROMSILVA SI O PĂȘUIEȘTE PENTRU DISTRUGEREA IN MASĂ A PARCULUI NAȚIONAL SEMENIC !!!

“REVOLTĂTOR! TOCMEALĂ, NU LEGE. Ministrul Costel Alexe bate palma cu Romsilva şi o păsuieşte pentru distrugerea Parcului Naţional Semenic – Cheile Caraşului.

Senatorul USR Mihai Goţiu l-a acuzat pe ministrul Mediului, Costel Alexe, de muşamalizarea şi acoperirea distrugerilor provocate în Parcul Naţional Semenic – Cheile Caraşului de către administraţia acestuia, cu suportul Romsilva. În plus, Goţiu a descris vizita efectuată de Alexe în Parc drept un “bla-bla-bla” care nu va opri distrugerea mediului.

“REVOLTĂTOR! TOCMEALĂ, NU LEGE. Ministrul Costel Alexe bate palma cu Romsilva şi o păsuieşte pentru distrugerea Parcului Naţional Semenic – Cheile Caraşului. ‘Din păcate nu avem Planul de management al PN Semenic – Cheile Caraşului. I-am pus, astăzi, în vedere directorului parcului, că dacă nu se ţine de termene pentru planul de management va avea o reală problemă’, a declarat, azi [joi – n.r.], ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Costel Alexe, după o vizită în zonă. Aparenta declaraţie belicoasă a ministrului reprezintă, de fapt, o muşamalizare şi acoperire a distrugerilor pe care Administraţia PN Semenic – Cheile Caraşului, asigurată de Romsilva, le-a făcut până acum în lipsa planului de management”, a precizat Goţiu, pe pagina sa de Facebook.

De asemenea, senatorul USR a afirmat că termenele la care s-a referit ministrul Mediului s-au încheiat în urmă cu doi ani, de când Romsilva “e pusă în întârziere pentru nerealizarea planului de management, cu termen de conformare de 30 de zile!”

“De fapt, cel care nu s-a ţinut de termene e chiar Ministerul pe care îl conduce deja de mai bine de jumătate de an Costel Alexe, care avea obligaţia să rezilieze contractul cu Romsilva pentru neîndeplinirea obligaţiilor asumate! Culmea, Costel Alexe a confirmat că anchetele Corpului de control al Ministerului (cele mai multe solicitate de mine) au confirmat neregulile atât din PN Semenic – Cheile Caraşului, cât şi din celelalte păduri ale judeţului, rapoartele fiind trimise la Parchet, Curtea de Conturi şi Romsilva (alo, domnul ministru, aveţi obligaţia să mi le trimiteţi şi mie!). Cu toate acestea, măsura imediată, care ţine de competenţa ministrului şi pe care şi-a asumat-o public, la solicitarea mea şi a USR în momentul învestirii Guvernului Orban – respectarea legii şi, implicit, rezilierea contractului cu Romsilva – nu a luat-o!”, a adăugat Goţiu.

Totodată, senatorul a descris efectul vizitei lui Alexe în Parcul Naţional Semenic – Cheile Caraşului ca fiind un “bla-bla-bla” care va încuraja Romsilva să continue practicile de până acum.

“Aşa cum am anticipat, încă de dimineaţă [joi – n.r.], a fost o vizită de curtoazie şi de PR. Drujbele şi TAF-urile pot să transforme, pe mai departe, pădurile din Semenic în rumeguş…”, a conchis Mihai Goţiu.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.