Un POPĂ din Vaslui nu a vrut să înmormânteze un bătrân amărât pentru că nu avea bani!

Preotul Andrei Crețu din Parohia Râșnița, comuna Laza, a cerut pentru înmormântarea unui bărbat 1.100 de lei. Familia defunctului a avut un șoc atunci când a auzit ce sumă cere popa. Oamenii au povestit presei că Andrei Crețu le-a transmis că trebuie să cumpere și două cutii cu lumânări. “Am mers să discutăm cu preotul și să stabilim ce este de făcut creștinește pentru inmormântare. Așa am aflat că trebuie să plătim 1.100 de lei. I-am spus că noi nu avem de unde să scoatem atâția bani, că avem și alte cheltuieli”, susține Gheorghe Spiridon, fiul bărbatului decedat.

„Părintele nu a acceptat nicicum. Am vrut să vedem cine-i acest preot neîndurător şi cu inima de piatră. Poate explica preotul cum e posibil să ceri bani, şi nu puţini, pentru înmormântare, ştiind că iei de la gură unor oameni necăjiţi”, a spus o altă rudă.

“Este regretabil ce s-a întâmplat. Reclamaţia a fost înregistrată la Protoierie şi noi am cercetat acele nemulţumiri. Părintele a fost sancţionat şi i s-a pus în vedere să nu mai repede situaţia” au spus reprezentanţii Protoieriei Vaslui.

Revoltați, membrii familiei au reclamat situația la Protoieria Vaslui, iar cazul a ajuns în atenția Episcopiei Hușilor. Reprezentanții instituției susțin că preoților le este interzis să perceapă astfel de tarife și că orice abatere de la regulă, va fi sancționată. “A fost o reclamație în sensul acesta, este o întâmplare pe care o regretăm. Reclamația a fost înregistrată la Protoierie și noi am cercetat acele nemulțumiri. Părintele a fost sancționat și i s-a pus în vedere sa nu mai repede situația” au declarat pentru Antena 1 reprezentanții Protoieriei Vaslui.

Enoriașii din Râșnița, terorizați de albinele lui Andrei Crețu! Popa a pus stupii în cimitir

Anul trecut a fost o adevărată revolta a enoriasilor din localitatea Rasnita, judetul Vaslui dupa ce Andrei Crețu şi-a amplasat stupii în cimitirul din sat. Oamenii s-au plâns că nu mai puteu trece prin zona si nici nu aveau cum sa ajunga la morminte din cauza albinelor care atacau. Preotul a refuzat sa mute albinele si le-a transmis enoriasilor să nu se parfumeze când intră în cimitir.” Satenii au povestit ca de frica albinelor mergeau la morminte, cand afara era intuneric.

Sursa by https://vaslui.robo-stiri.ro/

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.