Ca să-şi păstreze iubita, un tânăr din Alba i-a dat foc la casă, apoi a salvat-o din flăcări. Toată lumea l-a privit ca pe un erou

Un tânăr de 20 de ani, din Aiud, judeţul Alba, a născocit un plan, care, dacă i-ar fi reuşit, i-ar fi asigurat atât iubirea, cât şi recunoştinţa fetei care dorea să se despartă de el.
Tânărul i-a dat foc la casă iubitei sale, tot el intervenind apoi, ca erou salvator.

Iubirea fetei însemna totul pentru Sebastian , tânărul a încercat toate variantele pentru a o face pe fată să se întoarcă la el. A încercat să o convingă pe diferite căi, inclusiv stând de vorbă cu părinţii ei.

Nu a reuşit, aşa ca în minte i-a încolţit o idee deosebit de riscantă, care punea în pericol de moarte absolut toate persoanele implicate, inclusiv pe el.

Tânărul s-a gândit să o pună pe fată în pericol, ca apoi să o salveze

Pe fondul frustrării şi dezamăgirii legate de destrămarea relaţiei dintre cei doi, Sebastian a ales soluţia extrem de disperată, surprinzătoare şi periculoasă de a crea auspicii favorabile reluării relaţiei, prin incendierea parţială a locuinţei fostei sale prietene, pentru ca mai apoi să apară în ipostaza salvatorului fetei şi a familiei sale, prin anunţarea incendiului şi ajutorul dat în stingerea acestuia. Sebastian a încercat de mai multe ori să dea foc casei

Astfel, în timpul nopţii, Sebastian s-a deplasat la locuinţa persoanei vătămate şi, iniţial, a încercat să dea foc cu bricheta izolaţiei din polistiren de la colţul casei, însă izolaţia nu s-a aprins.

Văzând că nu a avut succes prin această modalitate, tânărul a luat o bucată de carton găsită pe stradă, i-a dat foc cu bricheta şi a introdus bucata de carton pe geamul de la stradă a locuinţei (care era deschis) cu intenţia să aprindă perdeaua de la geam, însă nici aceasta nu s-a aprins.

A dat foc la magazie, incendiul s-a extins imediat , dând dovadă de persistenţă în hotărârea luată, Sebastian a pătruns pe poarta neîncuiată în curtea locuinţei şi s-a deplasat la magazia ce se află în prelungirea locuinţei, a intrat în interior şi aici a dat foc cu bricheta unei bucăţi de burete care era agăţată de peretele casei, după care a părăsit magazia şi curtea casei.

Apoi, a aşteptat în stradă, iar când a observat că a izbucnit incendiul, a intrat în locuinţă şi i-a alertat pe toţi (cinci persoane), trezindu-i din somn.
Eroul tuturor, fata s-a întors la el, planul a funcţionat , fiul proprietarei locuinţei a scos de îndată din curte autoturismul BMW, ce se afla în apropierea magaziei aflată în flăcări şi care datorită efectului termic a fost degradat parţial în partea stângă faţă.

La scurt timp au venit pompierii care au stins incendiul, ce s-a extins cu repeziciune de la magazie la acoperişul casei, precum şi ambulanţa, ce a fost chemată la faţa locului datorită faptului că proprietarei i s-a făcut rău la observarea incendiului şi a consecinţelor sale.

Investigaţia pompierilor a scos adevărul la iveală

Câteva zile, R. Sebastian s-a bucurat de recunoştinţa tuturor, însă raportul pompierilor l-a distrus. Dus la Poliţie, el a recunoscut în totalitate fapta săvârşită.

A recunoscut că a dorit să dea foc locuinţei şi nereuşind a încercat, cu succes de această dată, să incendieze magazia.

Judecătorii au decis o pedeapsă de 10 luni şi 20 de zile de închisoare cu suspendare, sub supraveghere, pe o perioadă de 2 ani.

Fapta a avut loc în august 2017, iar prima decizie a fost luată la Judecătoria Aiud. Dosarul se află, în prezent la Curtea de Apel unde se va pronunţa sentinţa definitivă.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.