Disperarea unei mame, in Romania anului 2019: Mi-au ţinut fetiţa 8 ore pe holul spitalului. Apoi mi-au spus să caut un preot

Drama familiei Voina a inceput acum 3 saptamani, cand au observat ca pe corpul micutei lor aparusera niste pete, care nu mai treceau cu nimic.

„Noi suntem din Olt şi prima dată am mers la Caracal. Aici mi-au spus că s-ar putea să aibă o alergie. M-au trimis la Slatina, mi-au dat un tratament, petele au început să se retragă. Fetiţa mea are sindromul down şi mereu am avut grijă, i-am urmărit evoluţia şi când mi se părea ceva în neregulă mergeam imediat la doctor. De data asta, am observat că era palidă şi m-am gândit să-i fac nişte analize”, povesteşte Paula Voinea. Femeia şi-a luat copilul în braţe şi i-a făcut analizele la o clinică privată. Cu rezultatul a mers la pediatrul fetiţei.

„Doamna doctor s-a uitat pe analize şi mi-a spus că nu-i plac, să le repet. M-am dus la spital la Carcal, le-am repetat şi medicii de aici m-au sfătuit să merg cu fetiţa la Marie Curie sau Fundeni pentru că îngeraşul meu are o problemă gravă”, a spus mama.

„Se prefăcea că e doctoriţă şi îi consulta”

Aşa a ajuns Paula Voinea cu fetiţa la Marie Curie. Era 21 ianuarie

.M-au ţinut 8 ore cu fetiţa pe holul spitalului. Mergeam cu ea să-i facă o analiză, ne întorceam pe hol. O mai vedea un doctor, reveneam pe hol. Erau mulţi copiii acolo, mulţi tuşeau. Fetiţa mea era vioaie şi, dacă am stat atâtea ore acolo, am lăsat-o să se joace cu unii dintre ei. Se prefăcea că este doctoriţă şi îi consulta. Într-un final, m-au chemat într-un cabinet şi mi-au spus că micuţa mea este suspectă de leucemie acută. Am simţit cum cade cerul pe mine. Mi-au dat un bilet de trimitere către Fundeni, au zis s-o internez de urgenţă.

Paula Voinea spune că imediat s-a dus cu fetiţa la spitalul din Caracal. Medicii de aici au trimis-o la Slatina.

„La Slatina mi-au spus că are gripă, după ce i-au făcut testul. Apoi mi-au spus să caut preot, s-o împărtăşesc. Nu vă spun ce am simţit, parcă mi-au înfipt un cuţit în inimă. A fost transferată la Spitalul de Boli Infecţioase Victor Babeş din Craiova. A stat câteva zile aici şi au trimis-o la spitalul de urgenţă pentru că starea ei s-a înrăutăţit”, a povestit mama.
„Fetiţa a ajuns la noi în stare gravă, este ventilată mecanic, starea este stabilă, dar pronosticul este, din păcate, rezervat”, a declarat Cristina Geormăneanu, purtător de cuvânt al SCJU Craiova, potrivit Adevarul.ro

Facebook Comments
loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.