Victor Ponta: “Autostrada Unirii, cea mai mare pacaleala pentru moldoveni din 1859 incoace!”

Prezent la Iasi, presedinte Pro Romania a spus ca guvernele din ultimii ani puteau construi Autostrada Unirii intrucat Uniunea Europeana avea banii pregatiti pentru acest obiectiv. Romania nu avea nevoie de o lege pentru demararea constructiei. Fostul prim ministru sustine ca Autostrada Unirii nu se va construi niciodata.

A8 este costisitoare pentru a fi construita din fondurile bugetare proprii iar deficitul tarii ar creste. Cum Romania nu a accesat fondurile europene pentru dezvoltarea infrastructurii este greu de crezut ca A8 mai poate fi realizata. In exercitiul financiar 2021 – 2027, fondurile europene nerambursabile pentru infrastructura au scazut de la 10 miliarde la doar 4 miliarde de euro.

Victor Ponta – presedinte Pro Romania: „Niciodata! Imi pare rau dar trebuie sa va spuna cineva adevarul. In 2015 am avut Master Plan de Transport semnat cu Uniunea Europeana si am avut bani in Programul Operational de Infrastructura Mare pusi de doamna Corina Cretu. Dupa aceea a venit Ciolos si nu a facut nimic, dupa aia a venit Dragnea nu a facut nimic. Dupa aia liberalii au dat o lege pacaleala de care nu aveai nevoie pentru ca aveai deja tot si dupa ce a plecat Guvernul Dancila m-am gandit ca se ocupa guvernul liberal in sfarsit de autostrada. Am aflat ca au dat o ordonanta de urgenta prin care au anulat toate procedurile, asta inseamna ca 18 luni de acum incolo nu se poate porni nicio licitatie, dupa care am aflat, ceea ce ne asteptam ca in urmatorul buget al Uniunii Europene nu mai sunt bani„.

In opinia lui Ponta, constructia autostrazii Unirii poate fi realizata doar in urma unui pact politic solid.

„Oricine va spune ca se face anul asta, anul viitor, peste 2 ani, va minte. Daca de azi s-ar apuca cineva de proceduri, 18 luni pregatirea, 1 an licitatia, 3 ani executia, in cel mai fericit caz in 2026 ati avea primul metru de autostrada”, a completat Ponta.

Victor Ponta a remarcat la Iasi o stare de blazare si nemultumire care ii da senzatia ca “exodul” din Moldova se va accentua dramatic.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.