Anul 2019 vine cu vesti bune pentru tinerii care vor sa Isi Construiască o casa. Pot primi teren gratuit de la Primărie. Mare atentie, însa La Conditii:

Conform legislatiei in vigoare, tinerii care intentioneaza sa isi construiasca o casa vor primi un sprijin substantial de la stat, prin acordarea, la cerere, a unui teren gratuit.

Sunt prevazute, totusi, si niste conditii pe care tinerii trebuie sa le indeplineasca pentru a beneficia de acest ajutor.

Este de mentionat faptul ca nu orice localitate are terenurile disponibile, iar solicitantii trebuie sa se intereseze direct la primarie de unde aparții tu .

Cererea de atribuire a terenului se poate depune, conform Legii nr. 15/2003, la consiliul local al comunei, oraşului, municipiului sau sectorului municipiului Bucureşti în care îşi are domiciliul solicitantul şi trebuie să conţină prenumele, numele şi domiciliul acestuia. Pe lângă acest document (al cărui model este anexat articolului), tinerii mai trebuie să depună:

o copie a certificatului de naştere;
o copie a cărţii de identitate;
o declaraţie pe propria răspundere din care să reiasă că solicitantul nu deţine/n-a deţinut în proprietate o locuinţă/un teren destinat construirii unei locuinţe;
o declaraţie similară, însă care se depune la data rezolvării cererii.
În mare, etapele construirii unei locuinţe sunt următoarele:

obţinerea certificatului de urbanism,
obţinerea avizelor şi acordurilor necesare,
întocmirea documentaţiilor şi proiectelor tehnice,
obţinerea autorizaţiei de construire,
executarea lucrărilor şi verificarea calităţii acestora,
terminarea lucrărilor şi intabularea locuinţei.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.