În această iarnă, toată lumea se delectează cu Crăiasa Zăpezii. Un desert inedit!

Un desert cu totul inedit pe care îl puteți consuma cu mare plăcere iarna aceasta este Crăiasa Zăpezii. Veți fi surprinși cu adevărat de cât de minunat poate fi.

Mod de preparare
Pentru a obține această prăjitură aveți nevoie de următoarele ingrediente:

Pentru blat: 4 linguri cu făină, 5 linguri cu zahăr, 5 albușuri, 3 linguri cu ulei, 1/2 pachet praf de copt

Pentru cremă: 4 linguri cu făină, 150 g zahăr, 3 plicuri zahar vanilat, 5 gălbenușuri, 500 ml lapte, 100 g ciocolata amăruie, 250 g margarină

Alte ingrediente: 200 ml lapte, 200 g biscuiți, 250 ml frișcă, 50 g nucă de cocos.
Pentru a realiza blatul, bateți spumă albușurile cu puțină sare apoi adăugați treptat zahărul și mixați până se topește. Adăugați apoi uleiul, mixați din nou, apoi făina amestecată cu praful de copt. Turnați aluatul într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și dați la cuptor. După ce scoateți blatul, însiropați cu câteva linguri cu lapte cald.

Pentru a prepara crema, amestecați gălbenușurile cu făina, zahărul și zahărul vanilat. Adpăugați apoi laptele și puneți amestecul la foc mic, amestecând până se îngroașă ca o budincă. Împărțiți în două și într-o jumătate adăugați ciocolata ruptă bucățele.

Puneți câte o folie de plastic peste fiecare jumătate de cremă și lăsați să se răcească. Adăugați în crema cu ciocolată 100 g margarină și mixați. În crema de vanilie faceți același lucru. Pe o tavă puneți blatul însiropat, apoi crema de ciocolată, un rând de biscuit înmuiați în lapte, crema de vanilie și puneți totul la rece. Când serviți, decorați cu frișcă și nucă de cocos.

Vă dorim poftă bună să aveți !

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *